torsdag 11. desember 2008

Shalom

Ja da har jeg kommet meg vel hjem igjen etter en fantastisk tur. Jeg har opplevd mye og hatt det utrolig fint på tur med Linda ( kjæresten til Åsmund som er bror til Johannes)
Slik ser det ut under en jødisk vigselssermoni, Keren og Nir blir gift etter alle kunstens regler.

Jeg og Mette (forøvrig ganske gravid, utrolig sprekt av henne å reise så langt vekk)


Slikt lokale må man ha når man skal huse 400 gjester (noe som forøvrig er et vanlig antall gjester i Israel). Vi fikk buffè, maten var utrolig god og det var snakk om store mengder mat altså. Ingen kaker, men en ganske så liten dessert fikk vi. Det er tydeligvis middagen som er det store. Alle gir pengegave slik at bryllupet kan finansieres, fasinerende.


Her er jeg i basarene i gamlebyen, ganske pågående selgere som er vant med turister med mye penger. I posen har jeg sikret meg en klassisk julekrybbe, så nå bare funderer jeg på hvor jeg skal plassere den.
Her er et lite utsiktsbildet over en liten del av Jerusalem, det som var hovedpoenget med bildet var muren som en ser i det fjerne. Den ubebygde siden er palestisk side. En giganstisk mur, men som gjør nytten sin ifølge de lokale som vi snakket med.


En tur til dødehavet er jo et must. Utrolig arti å bade i det salte vannet, akkurat som olje og bunnen bestod av grovsalt i stede for sand. Nesten umulig å svømme fordi en følte en lå oppå vannet å plaska.


Klagemuren, en spesiell plass. Som du ser så er plassen foran muren delt i to. En side er mye større enn det andre og langt ferre folk, dette var siden for menn. Den lille delen som kvinnene hadde til rådighet var langt mindre og tettpakka med kvinner. Det var vanskelig å komme seg helt fram til muren og få lagt hånden på. Men jeg klarte det til slutt.
Så var vi selvsagt innom Getsemane, Oljeberget, Via Dolorosa, Rommet der Jesus spiste det siste måltidet med sine disipler, Klippedomen og mye mer.
Borte bra, men hjemme best! Godt å komme hjem til sine kjære


Posted by PicasaPosted by Picasa

Ingen kommentarer: